FPiT present a la recepció d’entitats que fomenten l’ús del català

català

Representants de les entitats registrades al cens Foto: gencat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presidir l’acte de recepció del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana entre les que hi havia representada la patronal Cecot mitjançant la directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, Anna Delclòs. La recepció va tenir lloc a Barcelona, al Palau Moja.

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana. S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius contrets.

Per altra banda, la Cecot, amb el suport  del Departament de Cultura i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, reprèn el projecte per al foment de l’ús de la llengua catalana a l’empresa. La missió del projecte és el foment de l’ús del català a la petita i mitjana empresa amb la posada en marxa d’un programa adreçat a la indústria vallesana, que compta amb dos objectius: la sensibilització de l’esmentat teixit empresarial; i la dotació d’eines a les empreses per al foment de l’ús del català.

En el desenvolupament del projecte hi juguen un paper important l’estructura gremial de la Cecot i el servei d’assessorament en Responsabilitat Social Empresarial. Els gremis facilitaran la realització de tallers de sensibilització i l’assessorament en RSE promourà un assessorament individualitzat per a l’empresariat en l’àmbit lingüístic.

Els tallers es defineixen com sessions específiques d’aquest àmbit temàtic,  que aborden aspectes relacionats amb el codi de consum i altres normatives relacionades o eines de foment del català a l’abast de l’empresariat.

Quant a l’assessorament en RSE i llengua, la Cecot ofereix un servei extraordinari de consultoria per a les empreses, fent ús dels materials dissenyats en els tallers i, de forma individualitzada, informant específicament sobre la llengua catalana a l’entorn empresarial.

La Cecot continua, d’aquesta manera, en tant que agent reconegut, consolidant la seva aposta per la Responsabilitat Social Empresarial en general i per l’ús normalitzat de la llengua catalana en particular.

 

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: