Servei de retorn

serveiretorn

La Fundació Cecot Persona i Treball està duent a terme el projecte Servei de Retorn, basat en l’acompanyament laboral de persones catalanes retornades al nostre país.

El projecte ofereix itineraris d’inserció individualitzats, junt amb un mòdul d’orientació laboral grupal. El perfil dels participants al projecte són homes i dones entre els 30 i els 45 anys, amb alta qualificació, que han estat entre 1 i 10 anys a l’estranger, i que tornen principalment per motius personals.

Les persones que conformen aquest col·lectiu tenen necessitats específiques d’assessorament ja que, després de la seva estada a l’estranger s’encaren a redescobrir i recopilar informació sobre serveis públics i privats als quals es pot accedir per a trobar feina, formació, que ofereixin assessorament en com constituir la seva pròpia empresa. També mostren poc coneixement sobre la situació i tendències del mercat de treball local i les formes habituals d’adreçar-se a les empreses. Finalment, la seva xarxa de relacions professionals a Catalunya es pot haver vist debilitada durant la seva estada a l’estranger.

D’altra banda, aquestes persones solen tenir també potencialitats específiques com són la capacitat emprenedora, competències interculturals o la possessió d’una xarxa de contactes internacional, que cal posar en valor.

El projecte es desenvoluparà fins a final d’any i acompanyarà un total de 20 persones que han retornat després d’una estada a l’estranger.

www.cecot.org/serveiretorn

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: